Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult
Dupa ce am facut sarmale in dovleac, am ramas cu miezul scobit din bostan. Ca atare, m-am apucat sa fac o prajitura simpla si gustoasa cu dovleac.
Dovleacul dat prin blender se pune intr-o strecuratoare sa se scurga excesul de lichid.
Apoi, se caleste 10 min intr-o tigaie, in care in prealabil s-a topit o lingura de unt. Se adauga 6-8 linguri de zahar si gris (in functie de cat de apos este amestecul) pana se obtine o pasta consistenta. Se adauga condimentele si esenta de vanilie.
Pentru obtinerea aluatului, se freaca untul cu zaharul. Se adauga galbenusele, apoi laptele si faina in care s-a pus praful de copt. Separat se bat albusurile spuma, dupa care se inglobeaza usor, cu o lingura, in compozitie. Aluatul trebuie sa aiba consistenta unei smantani grase.
Se unge si se tapeteaza o tava. Se pune jumatate din aluat, cu lingura, in tava. Se presara putin gris. Se intinde cu grija compozitia de dovleac, iar deasupra, cu lingura, se pune restul aluatului.
Se coace 30-40 min in cuptor la 180 grade. Apoi se reduce temperatura la 160 grade si se mai lasa 20 de minute.
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult